Kerstmis 2017

In die dagen beval het bewind in Noord Korea kernwapens af te vuren richting de Stille Oceaan en erkende de Verenigde Staten Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl. Een wereld in beroering.

Keizer Augustus hield in zijn tijd een volkstelling om te weten over hoeveel strijdbare mannen hij kon beschikken om zijn rijk verder uit te breiden.

En te midden van die spanningen nu en toen worden kinderen geboren. Zij zijn het die liefde en aandacht vragen en kunnen in hun prille bestaan alleen maar ontvangen.

Zo gebeurde dat ook in die nacht in een veld waar schapen liepen en herders de wacht hielden.

Er werd een kind geboren, want de ouders, Jozef en Maria, konden geen plaats vinden in een herberg.

En ondanks hun ellendige omstandigheden vieren wij het feest van die geboorte tegelijkertijd met de terugkeer van het licht in ons deel van de wereld.

De geboorte van dit kind werpt een nieuw licht op ons leven. Het tilt ons uit boven de alledaagse dingen die ons bezig houden, waarmee we het druk hebben, waar we aan moeten denken.
Het doet ons stilstaan bij het wonder van de geboorte. Nieuw leven en nog zo kwetsbaar dat het alleen maar vraagt om gekoesterd te worden.

Naarmate we ouder worden neemt die kwetsbaarheid opnieuw toe en wordt het vieren van die geboorte intenser. Moge het voor ieder een zalig feest zijn.

ZALIG KERSTMIS !

Kees Gordijn